SİYASİYABEND HAKKINDA YAZILAR

Siya Siyabend kullanıcısının resmi
siyasiyabend bir kardeşlik

siyasiyabend bir kardeşlik birliğidir. dostluktan öte yerlerde gezenlerin birlikte yürüyebilmeleridir. hatta bu yolda esas olan ne biz10 , ne dede ne de her kimse popüler olan. bunu bizde herkes çok iyi belledi. siyasiyabend en bilinmeyendir. mesela henüz okula dahi başlamamış olan küçük kardeşimiz azad tır ,onun ezberlediği şarkı sözlerimizdir.

biz ne abartılacak adamlarız , ne rock satar , ne de rockstar'ız. kendisi olmayı başarmış bi avuç genç adamız. niyetimizi ve bu dünya'da ne aradığımızı müzikli vadilerde durup dinleyerek ,ıslık çalarak gezerken kavrayan ,uyanmakta olan,ve hep uyanmakta ve hep uyanmakta,ve hep uyan.....

Siya Siyabend tarafından Salı, 03/25/2008 - 10:36 tarihinde gönderildi.
siyabendin konumu ve

siyabendin konumu ve temennisi

siya siyabend topluluğu , ayrılık belirten hertür düşünce , inanç ,
ideloji , menfaat , ırk ve dil grubunun dışında konumlanmaktadır.

gezegenimizin her köşe ve bucağında , insan türü tarafından onbinlerce yıldır deneyimlenmiş olan her şey , en karanlığından en aydınlığına kadar kültür ve bilinç deneyimleri tüm insanlığın mirasıdır.

bu mirasın tamamını sahipleniyor , tüm parçalarının birleştirilmesi
çabasına değer veriyor ve herkesi buna çağırıyoruz.

bugün insanlığın ve gezegenin başına bela olmuş tüm ayrılık biçimlerini
anlamsızlaştırabilecek bir birleşim noktası bulunabilir

bu forum alanında , her çeşit insanla ve hep birlikte , çözümleyici düşünme ve karşılıklı anlama yeteneği geliştirmek ; ve birleşim (tevhid,füzyon) bilinci diyebileceğimiz bir algı yüksekliğine yönelmek temennimizdir.

Siya Siyabend tarafından Salı, 03/25/2008 - 10:45 tarihinde gönderildi.
haseyn kullanıcısının resmi
kısa süre önce haberdar

kısa süre önce haberdar olduğum ve "keşke daha önce tanısaymışım" dediğim gruptur. istanbul hatırası belgeseli'ndeki konuşmaları ilgimi çekmiş ve çok hoşuma gitmiştir. dinlemek ve dinletmek gerek, sadece "reddetmiş" olmaları değil, karşı duruşlarındaki anlamlılıkta önemlidir. her zaman birlikte olmayı ümit ederim, her zaman temiz..

haseyn tarafından Salı, 03/25/2008 - 22:40 tarihinde gönderildi.
cincvelay kullanıcısının resmi
bileşim noktası daha

bileşim noktası daha dogrusu bence bütün çözümlerin anahtarı kişinin kendisinde bitiyor herkes kendisini düzeltebilse birey olark neye inandıgının kendini ille bir sınıfın cemaatin ırkın dinin mezhebin neyin içine koyarsa koysun (bence bu da yanlış) ama herkesin kabullendiği dogru şeyler var dürüstlük yardım doğayı sevme hırs çılgınlıgını köreltme okuma sohbet empati bunları geliştirebilse düzeltebilse en azında çabalasa çok daha iyi bir şeyler bırakabiliriz kendimize geçmişimize geleceğimize çok sonraları düşünerek yaşamadan anı kaçırmadan geçen gidezaman? içinde seyirci olmadan içinde olarak yaşamak,acılarda sevinçlerde, kayıplarda ayrım yapmasak, yaşamın sadece türkiye topraklarından ibaret görmesek kendimize dışardan bakabilsek kendimize bakabilsek aklımızı temizliyebilsek ne biliyim bir seçim yaparken karar verdiğimiz evetlerin hayırlarınada düşünebilsek kadın erkek siyah beyaz amerikan ırak müzlüman yahudi bu tanımların hepsinin aslında insan oldugunu unutmasak kendimizi sınıflamak çılgınlıgından, yaşam içinde sahip oldugumuz şeylere aslında sahip olamadıgımızın sadece öyle bir duygu içine girdiğimizin farkına varabisek.... çok basit gibi başladım baştan ama çokta olsa saf insana ulaşmamız o ilk insanların sonrakilerin yaşadıgı bir daireye tekrar kavuşabilmemiz yolunda ölmekte bir erdemdir galiba

cincvelay tarafından Çar, 03/26/2008 - 11:48 tarihinde gönderildi.
şunu bilin ki kardeşler bi

şunu bilin ki kardeşler bi albüm gerçek müzik değildir. gerçek müzik çalma-dinleme anında ortaya çıkan ve o anın gerçek ( çalan ve dinleyen
arasındaki) etkileşimini taşıyan müziktir. bi albüm olsa olsa grup ile
dinleyici arasında bir iletişim aracıdır. ve bizim bu iletişime ihtiyacımız herkesten çok var. şimdiye kadar adeta içgüdüsel olarak
piyasa denilen şeyden uzak durduk. ama şimdi görülüyor ki piyasa denilen ucube alandan uzak ta tutuluyoruz. bunun bizi fiili olarak getirdiği nokta ; ekonomik olarak neredeyse açlık sınırının altında bi hayat(ki bu durum bizi sadece rahatsız ediyor ama mutsuz etmiyor) ve dinleyici ile buluşmanın iki tarafa da getirdiği coşkulu enerjiden mahrumiyettir.tüm bu durumların hepsini çözme problemi ile karşı karşıyayız. isterdik ki para-piyasa ilkelliği olmadan diyar diyar dolaşıp , samimiyet taşıyan etkileşimler kuralım,müziğimizle akılları ve kalpleri yıkayalım, hepberaber pür-i pak olalım. fakat kanser(para-ticaret-mülkiyet putlarının sebep olduğu) insan türünün tüm bünyesine sızmış görünüyor.
heryerde, yeryüzü üzerinde her yerde çalmak isteriz. ama ne bu işleri kovalayan bi menejer'imiz oldu şimdiye kadar, ne de biz organize edebildik. ve ne de 'şehrimize gelin çalın' diyenler bi konser düzenleyebilme becerisi gösterebildi bugüne kadar.
yani herşey bizi ya müziği bırakmaya yada piyasaya teslim olmaya zorlamış adeta ama biz ısrarla ve dirayetle somon balığının iradesi misali akıtıya karşı durmakla kalmamış bide yüzmüş ve yol almışız...

Siya Siyabend tarafından Çar, 03/26/2008 - 13:51 tarihinde gönderildi.
yeri gelmişken; siya

yeri gelmişken; siya siyabend , bazılarının zannettiği gibi santur ile geleneksel müzik yorumlayan bir grup olmadı hiç. siyabend üyelerinden biri veya ikisi sokakta santur-perküsyon müziği yaptılar ama bu siya siyabend'in grup olarak yaptığı müziği değildir. tabiki
türküler,deyişler ve semahlar hatta ilahiler vazgeçilmez beslenme
kaynaklarımız. fakat bunları kendimize özgü punk,reggae yer yer jazzy
ve türkü formlarıyla harmanlayıp doğaçlıyoruz. böyle oluşan bi müzikal yapı üzerinde murat eşsiz öykü anlatıcı yeteneğiyle ortak algı dünyamızın olgunlaştırdığı meseleleri doğaçtan öykü ve şarkıya dönüştürüyor

tabii, sokaktaki çalma şeklimizle tanınıyor olmanın sebebi, siya siyabend'in bugüne kadar fazla konser verememiş olması ve f.akın'ın fiLminden sonra memleketimizin oryantalist ve kompleksli zihniyeti tarafından birdenbire 'sokak müziği' diye bi tuhaf keşif yapılması ve bunun da siyabend'in üzerine bir nevi yapışması olmuştur.

müzik, sokak ta dahil heryerde çalınır ve çalınmalıdır. siya siyabend üyeleri de özellikle sokağı konser alanına çevirmeyi çok
sever. fakat 'sokak müziği' şeklindeki ucube tanımlama, gerçekte
sokakta da icra edilmesi gereken yaratıcı-vizyoner-yeni hayat biçimleri önerici-muhalif-alternatif sanat etkinliklerini, maalesef turistik birer nesne haline dönüştürme etkisi taşır.

sokak müziği yoktur, müzik sokakta da olmalıdır
sokak oyunu yoktur, oyun sokakta da olmalıdır
sokak sergisi yoktur, sergi sokakta da olmalıdır
sokak sanatı yoktur, sanat sokakta da olmalıdır

ve esasen;
sokak hayatı yoktur,hayat sokakta akmalıdır.

ama maaleef günümüzde hayat sokaktan dışlanmakta ve sokaklar tamamen
ticari faaliyetlere peşkeş çekilmekteler.

Siya Siyabend tarafından Çar, 03/26/2008 - 14:03 tarihinde gönderildi.
aslıı kullanıcısının resmi
siyasiyabend sokakta kendini

siyasiyabend sokakta kendini en rahat hisseden sokagın ne oldugunu taşın taşlıgının farkındalıgında olan içinde tek bir art niyet cıkar barındırmayan farklı müzik tarzlarını en mükemmel sekilde sentezleyen farklı kesimden gelen her türlü insanı sokakta yanyana koyabilen bu zor işi başarabilen bir topluluktur.bu sartlarda bu kadar kitleye ulasabilmek yapılan işin ne kadar saglam oldugnu zaten gosteriyor bizlere..

aslıı tarafından Çar, 03/26/2008 - 19:15 tarihinde gönderildi.
haseyn kullanıcısının resmi
siyasiyabend'e,

siyasiyabend'e, önemle...
ben "kardeşlerinizden" biri.. yani derdi olanlardan, derdini anlatmak isteyenlerden, engellenenlerden. imkansızlıklarla doluyken, bir yerden, bir kapının deliğinden bakarak, o ince, küçük, karanlık delikten koca salonu görmek isteyenlerden, sizden.. benim de derdim var, anlatmaya ihtiyacım var, sizin yaptığınız gibi, herşeye rağmen inatla. kısa filmlerle anlatıyorum derdimi, kısa film dediysem ne okuduğum bölümle ilgisi var, ne de yetenek ya da tecrübeyle. bir seçim sadece. aslında öykülerle anlatmayı tercih etmiştim ama artık okumuyor kimse ve zorla kimsenin beynine ya da anlayışına sunulmuyor yazılar, izlemek kolay, izletmekte..bu yüzden seçimim bu yönde oldu. çekimlerimse dijital bir fotoğraf makinası ile, daha zor belki ama, daha anlamlı benim için. işte yine bir filme başlıyorum, uyandırmak istiyorum, çağrıda bulunmak istiyorum.. ama önemli bir eksiğim var o da film müziği.. siyasiyabend, müziklerinizin derdi olan bir filmde yer alması sizin için bir sorun teşkil eder mi_? cevabınız benim için çok önemli ve an itibariyle beklemeye başladım.. her zaman birlikte olmak dileğiyle, her zaman kararlı..

haseyn tarafından Paz, 03/30/2008 - 12:29 tarihinde gönderildi.
müziklerimizi kullanmak

müziklerimizi kullanmak isteyenler bize(kısa film v.s.)
ulaşsın.biiz10@hotmail.com.dan....

Siya Siyabend tarafından Cum, 09/19/2008 - 12:48 tarihinde gönderildi.
meLis kullanıcısının resmi
ben de bu dünyanın

ben de bu dünyanın müzikle değişebileceğini inananlardanım! engeller bizim karşımızda duramayacak biz müziğimizi yayacağız. Adana'da olduğum için canlı olarak sesinizin tadını, çoşkunuzu hissedememiş olabilirim ama müziğiniz hep yanımda ve vazgeçilmez! en kısa zamanda beni çağıran, bırakmayan bu sese geleceğim. her zaman yanınızdayız. evren size ulaştıracak gücümüzü, sevgimizi bakın ne kadar çok! bunu hissedin!

meLis tarafından Cum, 06/05/2009 - 16:22 tarihinde gönderildi.

Kullanıcı girişi

Gezinti

Kimler çevrimiçi

Şu an 0 kullanıcı ve 0 ziyaretçi çevrimiçi.